Allianz Partners Nederland is een van de grootste reisverzekeraars en wegenwachtdiensten in Nederland, gevestigd in Amsterdam. De Nederlandse business unit maakt deel uit van Allianz Partners, een wereldleider op het gebied van B2B2C-verzekeringen en -hulpverlening. Onze 21.500 medewerkers zijn aanwezig in 76 landen, en spreken 70 talen. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar we geen eigen vestiging hebben, staan we dag en nacht voor je klaar. How can we help?

Onze verzekeringen, zoals reisverzekeringen, pechhulp en fietsverzekeringen, worden verkocht via tussenpersonen, maar zijn ook direct online af te sluiten. We verkopen onze producten en diensten onder eigen label, maar werken ook onder private label voor (zorg) verzekeraars, reisorganisaties, vliegmaatschappijen, auto-importeurs en leasemaatschappijen. We behandelen elk jaar meer dan 65 miljoen gevallen en ons doel is onze klanten over de hele wereld te helpen, anytime, anywhere.

https://www.allianz-assistance.nl
2020
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,3 Gemiddeld rapportcijfer
7,2 Algemene tevredenheid
7,4 Klantgerichtheid
7,4 Deskundigheid
7,3 Duidelijkheid
7,1 Vertrouwen
Contact met verzekeraar
Dit cijfer ontbreekt omdat in het panel het aantal klanten dat recentelijk contact heeft gehad met de verzekeraar te laag is

Reactie van de verzekeraar

Dit onderzoek geeft ons een goed beeld over hoe klanten onze service ervaren en hoe tevreden te zijn. We zijn blij met een score van een 7,3, maar dat cijfer biedt ruimte voor verbetering. Onze klanten zijn vooral tevreden over onze deskundigheid en klantgerichtheid. We zijn blij met deze waardering omdat de medewerkers van onze klantenservice, alarmcentrale en onze schadebehandelaars zich dagelijks inzetten om klanten zo goed mogelijk te helpen. Niet alleen per telefoon, maar ook via Whatsapp en Chat. Tevreden klanten vinden wij belangrijk. Daarom starten we volgend jaar met het real time meten van ervaringen van klanten die contact met ons hebben gehad. Op basis van die feedback kunnen wij onze dienstverlening verder verbeteren. Ons motto is niet voor niets ‘How can we help?’

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

H.P. Korsmit
| Gemiddelde score: 9,6
De door mij enige tijd geleden gemelde Schade is op snelle en correcte wijze afgewikkeld.
Zwart
| Gemiddelde score: 9,5
Prima verzekeraar, echter contact heb in alleen via mijn assurantie tussenpersoon.
H. Marchand
| Gemiddelde score: 9,3
Zeer tevreden over Allianz Global Assistance. Prima uitleg en vlotte reactie op probleem. Alles zeer kundig geregeld.
G. van Rensch
| Gemiddelde score: 9,0
Prima afhandeling van zaken. Alleen jammer dat na vervanging vanwege Schade de premie zonder aankondiging werd verhoogd ondanks een lopend contract.
A.Maas
| Gemiddelde score: 8,9
Niet vaak nodig gehad maar tevreden over contact en afwisseling Schaden.
Ron
| Gemiddelde score: 8,8
Gelukkig weinig nodig gehad maar als het nodig was dan werd ik keurig en naar tevredenheid geholpen.
Gemiddelde score: 8,7
Snelle reactie en afwikkeling.
d de ruiter
| Gemiddelde score: 8,6
Waren op tijd om mijn auto te maken, en deskundige automonteur.
Gemiddelde score: 8,3
Ik heb in het verleden een aantal keren telefonisch contact gehad met een vraag. Deze werden uitstekend beantwoord. En de wijziging in de polis werd volgens afspraak doorgevoerd.
Patrick
| Gemiddelde score: 8,3
Wij rijden een youngtimer die eenvoudig bij Allianz te verzekeren was. Wij zijn snel, goed en vriendelijke geholpen.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,3
Begripvol, duidelijk. Goede afhandeling.
Gemiddelde score: 8,2
Allianz staat goed bekend als reisverzekeraar, en ik heb zelf tot nu toe ook een prima ervaring (maar ze gelukkig nooit nodig gehad voor iets ernstigs).
Gemiddelde score: 8,1
Een heldere en duidelijke doorlopende reisverzekering.
E.Kooijmans
| Gemiddelde score: 8,0
In maart waren wij nog in Spanje toen de corona crisis op volle kracht los barstte. In verband met het eventueel overschrijden van de norm 180 dagen aaneen gesloten in het buitenland heb ik contact gezocht met Allianz . Dat probleem werd in enkele minuten naar tevredenheid getackeld.
de Kat
| Gemiddelde score: 8,0
Simpele verzekering. Duidelijk. Jaarlijks correcte verlenging.
Gemiddelde score: 8,0
Alles wordt correct en vlot afgehandeld.
J. Akihary
| Gemiddelde score: 8,0
Nauwelijks tot geen contact gehad ....
Jeannette Bakker
| Gemiddelde score: 8,0
Ik vind Allianz Global Assistance een uitstekende doorlopende duidelijke reisverzekering. Vandaar dat wij regelmatig voor (eenmalige) reisgenoten dezelfde verzekering afsluiten.
Gemiddelde score: 7,9
Ik ben tevreden met hoe mijn Schades zijn behandeld. Het afsluiten van mijn verzekeringen gaat eenvoudig.
E. Jasperse
| Gemiddelde score: 7,9
Ik heb zowel privé als zakelijk geregeld contact gehad met Global en mijn ervaring zijn altijd zeer positief geweest.
Gemiddelde score: 7,8
Doorlopende reis- en annuleringsverzekering overgenomen van IZA. Nog geen contacten gehad. Ze hebben de voortreffelijke voorwaarden en kortingen van IZA overgenomen.
PGM Op 't Eijnde
| Gemiddelde score: 7,8
Wij hebben deze verzekering al ongeveer 15 jaar. Afgesloten bij de IZA en later overgenomen door Allianz. Nooit iets geclaimd en niet meer contact dan over de jaarlijkse premie. Kon dus slecht uit te voeten met deze vragenlijst.
Gemiddelde score: 7,8
Ze reageren altijd snel en duidelijk op een gemelde Schade en doen hun best alle informatie snel te krijgen. Handelen alles prima af. Al meer dan 10-15 jaar zeer tevreden.
Gemiddelde score: 7,7
Duidelijke website, scherpe tarieven en goede producten.
Gemiddelde score: 7,7
Geen slechte ervaringen gehad met Allianz. Ze ook nog niet echt nodig gehad de laatste tijd.
L.Velt
| Gemiddelde score: 7,6
Mijn ervaring met Allianz Global Assistance is positief. Snelle afhandeling van Schade en correct te woord staan bij eventuele vragen omtrent de betreffende Schade.
Gemiddelde score: 7,6
Professionele verzekeraar, terecht gekomen omdat de reisverzekering zeer goed staat aangeschreven.
Gemiddelde score: 7,5
Allianz heeft mijn vorige verzekeraar overgenomen. Ik heb 1 x een Schade gehad en die hebben ze snel en keurig afgehandeld.
Paul Walgering
| Gemiddelde score: 7,5
Het enige dat een verzekeraar zich kan onderscheiden komt door kwaliteit, duidelijkheid, informatief, openheid en overzichtelijkheid.
Jaap Hilversum
| Gemiddelde score: 7,5
Allianz is een prima verzekering voor weinig geld.
J van Markus
| Gemiddelde score: 7,3
Ik heb al vele jaren een doorlopende reis-/annuleringsverzekering lopen bij Allianz Global Assistance. In verband met de verzekerde som heb ik een enkele keer een eenmalige aanvullende dekkingsverzekering moeten afsluiten. Dat verliep redelijk... Lees verder » probleemloos. Ik heb nooit een beroep op de maatschappij moeten doen voor een Schade-uitkering. Kan daar dus geen oordeel over geven. Wel ben ik van mening dat in de meeste gevallen verzekeringsmaatschappijen er alles aan doen om een Schade-uitkering zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken.
Gemiddelde score: 7,3
Het afsluiten van de verzekering gaat vlot en de polis is helder. Hoe het gaat bij mogelijke Schades kan ik (gelukkig) nog niet beoordelen.
Gemiddelde score: 7,2
Het annuleren van een vakantie bestaande uit 26 verschillende boekingen bleek een hele klus. Het verzenden van alle boekingen naar de verzekeraar was beperkt tot 20. Omdat enkele annuleringen nog steeds lopen een erg lang traject. Annuleren was... Lees verder » overigens voor ziekte moeder en niet voor Corona. Moeder is ondertussen overleden.
Gemiddelde score: 7,2
Goed telefonisch geholpen en goed advies.
Gemiddelde score: 7,1
Ik heb Allianz verzekering gekozen om de goede prijs / kwaliteit verhouding. Na 1 jaar echter forse premie verhoging. Ook het data lek bij Allianz maakt mij niet blij aangezien daar ook mijn gegevens in kunnen staan.
Gemiddelde score: 7,0
Goede ervaring mee.
Gemiddelde score: 7,0
Snelle duidelijke uitleg en service.
Gemiddelde score: 7,0
Op onze tussenpersoon kunnen we altijd rekenen, zodat wij steeds de juiste verzekering hebben. Is ook prettig als iemand het voor je regelt als er iets is gebeurd.
Anna
| Gemiddelde score: 7,0
Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord en gehad met hun.
Gemiddelde score: 6,9
Op zich wel contact gehad, maar dat was in verband met een administratieve vraag. (Gelukkig) nog niet eerder Global Assistance nodig gehad, vandaar geen ervaring met hoe dat dan in zijn werking gaat en hoe tevreden men hier dan over zou zijn.
Gemiddelde score: 6,7
Allianz is duidelijk en compleet in informatievoorziening.
Martin Houkes
| Gemiddelde score: 6,6
Let op: ik ben tevreden over mijn tussenpersoon. Niet over de verzekering. Een dochter beroofd van telefoon, geld en papieren in Athene werd totaal NIET ondersteund. Ze werd verwezen naar een gesloten ambassade en moest zelf maar voor eten,... Lees verder » onderdak, vervoer zorgen. Dat noem ik geen Assistance.
Gemiddelde score: 6,2
Prima club, administratief kan het makkelijker.
Gemiddelde score: 5,8
Heel moeilijk om iets van Allianz te vinden omdat ik maar een verzekering bij hun heb lopen!
Gemiddelde score: 5,7
Paar keer geprobeerd om iets uit te zoeken over een reisverzekering. Dit stond gewoon op de site van Allianz. Werkt alleen niet. Verder net als bij andere verzekeraars. Veel tekst en redelijk ingewikkeld.
H.Liefting
| Gemiddelde score: 5,5
Ik ben tevreden over mijn financieel adviseur maar zeker niet over Allianz. Na de overname van London, waar ik verzekerd was, verhoogde Allianz de premie met tientallen procenten. Ik heb toen een aantal dekkingen veranderd zodat het bedrag niet zo... Lees verder » achterlijk hoog was voor iemand die nooit iets heeft gedeclareerd. Bovendien stuurt Allianz aanmaningen terwijl er nog geen rekening was gestuurd. Allemaal onvriendelijk, onpersoonlijk en verkeerd. Ik heb dus opgezegd.
Gemiddelde score: 4,9
Premie autoverzekering stijgt, terwijl er Schadevrije jaren zijn opgebouwd. Andere aanbieders zijn goedkoper, met betere voorwaarden. Zeer slecht bereikbaar. Duurt vervolgens veel langer dan aangegeven om je te veel betaalde premie terug te krijgen nadat je de verzekering hebt stopgezet.