Monuta heeft sinds haar oprichting in 1923 een missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Om deze missie te realiseren staan onze uitvaartverzorgers, franchisenemers en partnerbedrijven op locaties door heel Nederland dag en nacht klaar voor nabestaanden. Zo zijn we altijd dichtbij met persoonlijke zorg en aandacht.

Monuta wil een afscheid met een goed gevoel ook voor iedereen financieel mogelijk maken. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is, voldoende geld om een uitvaart te kunnen betalen. Met een uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen. Monuta heeft voor iedereen een financiële oplossing die past. U kunt uw uitvaartverzekering eenvoudig afsluiten: online via monuta.nl, telefonisch via ons Klantcontactcenter of via de één van de 2.500 onafhankelijke adviseurs waar Monuta mee samenwerkt.

https://www.monuta.nl
2020
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
7,3 Gemiddeld rapportcijfer
7,2 Algemene tevredenheid
7,4 Klantgerichtheid
7,5 Deskundigheid
7,3 Duidelijkheid
7,1 Vertrouwen
7,5 Contact met verzekeraar
Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

I bos
| Gemiddelde score: 10
Bij het overlijden van mijn schoonmoeder in februari hebbben we heel veel en goed contact gehad met Monuta. Ze zijn daarna ook bij ons geweest om al onze dingen nog even door te nemen.
Gemiddelde score: 9,6
Mijn dochter was simpel, makkelijk en gratis bijgeschreven op mijn begrafenisverzekering. Top!
Gemiddelde score: 9,4
Monuta, is duidelijk in wat ze bieden en houden je op de hoogte van alle wijzigingen. Ze zijn eerlijk en de keuze blijft aan de klant.
Gemiddelde score: 9,4
Monuta is een fijne maatschappij. De vergoedingen zijn helder en verder is er alleen contact wanneer het zinvol/nodig is.
J. Heuthorst
| Gemiddelde score: 9,3
Duidelijke uitleg, meedenken, klantvriendelijk, begripvol.
Gemiddelde score: 8,9
Prima verzekering, zit er al tientallen jaren bij.
A J van Bulken
| Gemiddelde score: 8,4
Ik ben zeer tevreden over de financiële adviseur, hij is erg duidelijk en probeert bij de problemen die ik had het zo goed mogelijk op te lossen.
Gemiddelde score: 8,3
Wat ik tot nu toe heb moeten doen was duidelijk heb er nog geen ervaring mee als ik ze werkelijk nodig heb en hoop dat dat nog lang duurt.
k.ajodhia
| Gemiddelde score: 8,2
Heel eerlijk gezegd heb ik nooit problemen ondervonden met mijn vragen alles werd netjes beantwoord of gemaild.
M. van Dinther
| Gemiddelde score: 8,1
Heb een geldverzekering voor mezelf afgesloten omdat de huidige Leven niet meer voldoet. Winstverwachting daalde/daalt alleen maar terwijl de kosten giga stijgen. Bij Monuta is de uitkering duidelijk bij overlijden zonder poespas.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 8,1
Kundig, vriendelijk en rustig personeel. Zowel de verzekeringsagenten als het personeel bij uitvaartcentra en de mensen die je aan de telefoon krijgt.
T.J. den Ouden
| Gemiddelde score: 8,0
Ik heb geen enkele opmerking, ik ben heel goed geholpen met de adviseur van de bank.
K. Hensens
| Gemiddelde score: 8,0
Altijd zeer duidelijke informatie verstrekking en snelle terug koppeling.
Gemiddelde score: 8,0
Tot nu toe gelukkig nog niet hoeven te gebruiken.
A
| Gemiddelde score: 7,8
Bekende verzekeraar
Gemiddelde score: 7,8
Monuta is een erg fijne en betrouwbare partij met oog voor de individu.
Gemiddelde score: 7,4
Duidelijke, meelevende verzekeraar.
Gemiddelde score: 7,4
Fijn om vast praktische dingen te kunnen regelen en er keuze mogelijkheden zijn.
Gemiddelde score: 7,3
Ik betaal premie die elk jaar aangepast wordt, voor de rest is er geen contact.
Gemiddelde score: 7,3
Makkelijk, snel en simpel.
Gemiddelde score: 7,3
Over het algemeen snel contact. Snelle oplossing en snelle uitkering. Ook duidelijke taal.
Gemiddelde score: 7,2
Ik heb goede ervaringen met Monuta toen mijn moeder overleden is. Ik hoop dat hun ontzorging, begeleiding en afhandeling nog net zo goed is als ik kom te overlijden.
N.Hensen
| Gemiddelde score: 7,2
Ik heb online een uitvaartverzekering afgesloten t.w.v €11000. Of Monuta de afspraken nakomt zal ik zelf niet meer meemaken.
E.G. van Tent
| Gemiddelde score: 7,1
Ik vind het moeilijk omdat steeds over een Leven wordt gesproken. Ik heb met Monuta contact gehad wegens het overlijden van mijn man. Dat hebben ze heel goed en empathisch gedaan, ik heb veel steun aan hen gehad.
Gemiddelde score: 7,1
Goede contacten met adviseur.
M. Wijnberg
| Gemiddelde score: 7,0
Mijn partner had deze verzekering al toen we een relatie kregen. Monuta zou niet mijn keuze zijn geweest maar ontevreden ben ik niet. Ik heb er gewoon geen gevoel bij want ik heb nog nooit contact met ze gehad.
Anita
| Gemiddelde score: 7,0
Goede ervaringen met Monuta. Ik zou alleen graag wat vaker te horen krijgen of mijn verzekering alles dekt.
Gemiddelde score: 6,9
Twee jaar geleden heeft Monuta de uitvaart van mijn moeder geregeld en dat ging zonder problemen. De medewerkers waren professioneel behulpzaam. Zeer tevreden.
Gemiddelde score: 6,6
Ik weet niet genoeg over de verzekering of genoeg in verdiept maar niet lang geleden gebeld over de verzekering en ben niet echt veel duidelijker geworden, ik was goed verzekerd maar eigenlijk niet duidelijk waarvoor et cetera. Vind dat er wel meer... Lees verder » informatie toegestuurd enz. mag worden of verteld worden meer helpen en informeren. ..
Gemiddelde score: 6,5
Wat betreft Monuta heb ik niet het gevoel dat zij actief iets doen om mij als klant te vinden en boeien. Daarnaast is hun website en tooling niet gericht op meer dan 1 persoon. Bij het invullen van je uitvaartwensen kun je immers maar voor 1 persoon... Lees verder » dit invullen. Bij het bespreken van dit item kan de medewerker je eigenlijk slecht verder helpen.
N.Warner
| Gemiddelde score: 5,5
Ik heb al heel lang een uitvaartverzekering bij Monuta. Op de polis stonden mijn man en ik en later 2 kinderen. 20 jaar gelden zijn we gescheiden. Inmiddels zijn de kinderen volwassen. Ik ben de verzekering voor ons 4 blijven betalen. Op mijn... Lees verder » verzoek om de post niet meer te sturen op naam van mijn ex-man maar op mijn naam werd nogal moeilijk gereageerd. Omdat ik nu een andere vraag had over de polis heb ik contact gehad. Ze kon mij geen informatie geven omdat de polis op naam van mijn ex-man is afgesloten. Ze was wel heel bereidwillig om me te helpen. Helaas is de vraag nog steeds niet beantwoord, het verzoek om overschrijving van de polis op mijn naam loopt.
W Heijnders
| Gemiddelde score: 5,3
Jaarlijks ontvang ik de betalingsverzoeken van Monuta. Meer contact is er niet. Verder hoop ik dat als ik ze nodig heb dat ze voor mij klaar staan.
Gemiddelde score: 5,3
Alle verzekeraars beloven gouden bergen en geven niet thuis als je ze nodig hebt!!