Iedereen denkt wel eens na over zijn afscheid: welk liedje op de uitvaart, koffie met cake of een borrel. Gedurende uw leven geeft u waarschijnlijk verschillende antwoorden op deze vragen.

Onze uitvaartverzekering is flexibel en dagelijks aan te passen aan uw veranderende laatste wensen. U kiest zelf hoe u de verzekering uitgekeerd wilt hebben, in geld en/of in het vergoeden van de kosten van de uitvaart. Het is mogelijk om de verdeling van het verzekerd bedrag te wijzigen of het bedrag te verhogen of te verlagen.

Daarnaast biedt dit product een voorschot tot maximaal 50% van het verzekerde bedrag in geld. Dit kan wanneer iemand terminaal ziek is. Dit voorschot kan gebruikt worden om bijvoorbeeld extra zorg in te kopen.

Meer voordelen:

  • 100% keuzevrijheid voor een uitvaartverzorger
  • Kinderen tot 21 jaar (gratis) mee te verzekeren
https://www.yarden.nl
2020
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
6,2 Gemiddeld rapportcijfer
6,1 Algemene tevredenheid
6,1 Klantgerichtheid
6,7 Deskundigheid
6,1 Duidelijkheid
6,0 Vertrouwen
5,7 Contact met verzekeraar

Reactie van de verzekeraar

Yarden herkent en betreurt de onderzoeksresultaten. In de periode van dit onderzoek hebben wij bij 380.000 klanten met een Yarden pakketpolis een ingrijpende maatregel aangekondigd. Deze maatregel, en de vele vragen die hier uit voortkwamen, hebben ervoor gezorgd dat wij niet de dienstverlening konden leveren die klanten van ons gewend zijn. Wij willen benadrukken dat deze onderzoeksresultaten een momentopname zijn. Ze zijn niet representatief voor de dienstverlening die klanten normaal gesproken van ons mogen verwachten.

Hoog-Laag
  • Hoog-Laag
  • Laag-Hoog

Klantreacties

H g Th beekink maar ook de naam van de uitvaart ve
| Gemiddelde score: 9,8
Met verschillende uitvaarten van Yarden goed gevoel bij de uitvaart.
L.A. Wolters
| Gemiddelde score: 9,3
Door omstandigheden was ik de polissen van mijn man en mij kwijt. Na mijn vraag of ik ze opnieuw toegestuurd kon krijgen, had ik ze 3 dagen later al in mijn bezit. De medewerkster was zeer vriendelijk .
Gemiddelde score: 8,3
Al heel lang bij onderlinge hulp aan gesloten en dat werd Yarden dus mee gegaan en op dezelfde voet verder gegaan.
Kitty
| Gemiddelde score: 8,2
Toen ik de verzekering afsloot kwam er iemand bij me thuis die duidelijk vertelde wat de mogelijkheden waren, wat de betreffende keuze inhield en die luisterde en met mij meedacht. Toen mijn vader pas overleed (die ook bij Yarden een... Lees verder » uitvaartverzekering had) werden we heel goed geholpen. De uitvaartbegeleider dacht met ons mee, vertelde heel duidelijk wat wel en niet in de verzekering zat en heeft voor een oude polis van een andere maatschappij geholpen deze te laten uitkeren op de voor ons voordeligste manier.
C. van der Kubbe
| Gemiddelde score: 8,0
Goede dekking, duidelijke voorwaarden, toegankelijke website en handige tools.
Gemiddelde score: 7,9
Goed te benaderen. Goede respons.
Gemiddelde score: 7,7
Yarden is bekend en vertrouwd. Ik heb verder zelf geen ervaring met hen, dus kan hier niet over oordelen.
Cathy
| Gemiddelde score: 7,6
Heb geen contact gehad in de afgelopen jaren (en hoop ook nog lang niet) thuis heb ik informatie liggen voor de nabestaanden. Die kan ik bijwerken elk moment. Formulieren door Yarden verstrekt, ik neem aan dat ze daar mee werken als het zo ver is en verder weten de kinderen wat de wensen zijn.
Chr. Borra
| Gemiddelde score: 7,5
Mijn ouders hebben mij, kort na mijn geboorte, ingeschreven bij de toenmalige AVVL. Daarbij ben ik aangesloten gebleven. Via wat tussenstappen is dat contract overgegaan naar Yarden. In de pers heb ik zorgelijke berichten gelezen over Yarden en... Lees verder » eventuele overnames. Dat stemt mij zorgelijk en maakt mij onrustig over het over de jaren verzamelde bedrag voor mijn utvaart.
Gemiddelde score: 7,4
Makkelijk af te sluiten online. Door mij gemaakte fout online ook heel eenvoudig op te lossen.
Meer lezen »
Gemiddelde score: 7,3
Yarden is al een oude maatschappij, vroeger AVVL, verschillende keren voor onze ouders gebruik van gemaakt, was keurig geregeld. Gaan er ook vanuit dat in de toekomst dit nog net zo zal zijn.
Gemiddelde score: 7,2
Ik heb me bij Yarden laten verzekeren omdat het daar duidelijk is wat het pakket inhoud, en op maat gemaakt kan worden. Nu bekend is geworden dat ze zijn overgenomen door DELA ben ik niet happy meer, dat is het laatste wat ik wilde. Ik heb het via... Lees verder » de media moeten vernemen en heb er verder persoonlijk niets van vernomen, dat vind ik slecht.
R. de Gruiter
| Gemiddelde score: 7,2
Lastig beoordelen, gaat om uitvaartverzekering dus afsluiten en klaar. Hoe dit later wanneer nodig wordt afgehandeld ben ik er niet bij!
Gemiddelde score: 7,1
Harden heeft mijn 50 jarige uitvaartverzekering overgenomen en probeert iedere keer onder de rechtmatige natura toezeggingen uit te komen. Ik moet nu bijbetalen. Ik heb er geen vertrouwen in dat de kosten in de toekomst niet de pan uitrijzen.
I. van de Velde
| Gemiddelde score: 7,1
Vlot geholpen, duidelijke producten.
E. Olbach
| Gemiddelde score: 7,0
Ik geloof niet dat deze vragenlijst erg op mij van toepassing is. Ik heb een uitvaartverzekering, verder geen Leven.
S. Diederik
| Gemiddelde score: 6,9
Gelukkig heb ik nog geen gebruik hoeven maken van de uitvaart verzekering maar alle informatie is duidelijk en Yarden komt op mij betrouwbaar over.
Peter van Houte
| Gemiddelde score: 6,8
Bij Yarden denk ik vooral over een overlijdensriscoverzekering. Ik ben nog nooit overleden, dus ik kan niet beoordelen hoe betrouwbaar Yarden is.
Gemiddelde score: 6,6
We zijn al jaren bij Yarden maar voorheen kwam er geregeld een consulent van Yarden bij ons thuis om de dingen door te nemen en vragen te beantwoorden De laatste jaren gebeurt dit niet meer en via de mail of telefonisch is Yarden zeer slecht te bereiken voor zulke dingen is onze ervaring.
Gemiddelde score: 6,6
Yarden was slecht in het nieuws vanwege de dekking van de verzekeringen in verband met beleggingen. Míjn vraag was of ik nog wel een afdoende verzekering heb maar klantenservice heeft daar nooit een redelijk antwoord op kunnen of willen geven.
M. Oost
| Gemiddelde score: 6,2
Ik heb slechte ervaring met Yarden. Ik zag dat ze wel 2x in de maand premie afschreven, voordat dat werd rechtgezet duurde lang. Ik hoorde van mijn tussenpersoon dat ze overgenomen gaan worden, van Yarden hier niks over gehoord.
Gemiddelde score: 5,8
Bij Yarden was het niet mogelijk helemaal naar mijn wens een verzekering af te sluiten.
Gemiddelde score: 5,5
Yarden veranderd nog wel eens voorwaarden van een verzekering die al loopt. Het is niet altijd mogelijk om nog te krijgen waarvoor je hem jaren terug oorspronkelijk had afgesloten. Dat vind ik niet echt okay, en daar had ik over geklaagd.
P. Hoeben
| Gemiddelde score: 5,4
Ik ben niet blij meer met Yarden. Tanden heeft eenzijdig de polis aangepast. Zeer slecht.
Gemiddelde score: 5,2
Naar aanleiding van de uitzending van Radar heb ik begrepen dat het er niet helemaal fair aan toe gaat.
J.van der Elst
| Gemiddelde score: 5,0
Ooit bij Yarden een natura verzekering afgesloten, natura zonder geldelijke limiet. Door Yarden éénzijdig omgezet naar een verzekerd vast bedrag. Extra's moeten bijbetaald worden. Dat is niet conform de eerste afspraak.
Gemiddelde score: 4,9
Yarden verandert de voorwaarden door de jaren heen, ten nadeel van de klant.
Gemiddelde score: 4,9
Ik was verzekerd bij AVVL deze is door Yarden overgenomen. Enkele jaren geleden kreeg ik bericht dat bij mijn overlijden bijbetaald moest worden. Toen ik mijn verzekering afsloot heb ik bedrag betaald dat alle kosten zou dekken. Deze afspraak is door Yarden geschonden.
Gemiddelde score: 4,9
Ben niet tevreden over de eenzijdige wijziging van mijn polis.
Gemiddelde score: 4,5
Zeer slecht te bereiken voor informatie, ook online. Zeer omslachtige en voor mij onduidelijke manier van inloggen om bij je eigen gegevens te komen.
P. Goedhart
| Gemiddelde score: 3,6
Ik heb een geannuleerde verzekering, door omstandigheden kon ik langere periode geen premie betalen, nu blijkt dat ik het gespaarde bedrag af kan kopen door een groot deel in te leveren op mijn inleg! Wanneer ik de ingelegde premie laat staan word... Lees verder » het bedrag niet meer geïndexeerd, ook mag ik niet met terug werkende kracht de premie alsnog inleggen. Kortom het is een zeer teleurstellend bedrijf, de reden waardoor ik mijn premie niet kon betalen. "de Belasting Waanzin" kortom zelf geen schuld, maar de graaicultuur van een overheidsinstantie.
Gemiddelde score: 3,5
Geen contact gehad en dus geen referentie ten aanzien van beoordeling.
Gemiddelde score: 3,3
Ik ben een oud AVVL-lid en Yarden heeft deze organisatie en vele andere overgenomen zonder de klanten daarvan duidelijk op de hoogte te brengen. Ik was voor een volledige crematie verzekerd maar Yarden heeft daar een waardepolis van gemaakt die niet... Lees verder » voldoende was voor een crematie dus moest je bijverzekeren. Via een TVprogramma (dacht Kassa) kon je een brief downloaden en die opsturen dat je de "oude" rechten van de AVVL wilde behouden. Laatst belde ik met een vraag en werd in eerste instantie heel onbeleefd en niet goed geholpen. Daarna nogmaals gebeld omdat ik toch een probleem heb wat opgelost dient te worden, ik kreeg toen een oudere dame aan de lijn die mij wel goed geholpen heeft en een probleem redelijk opgelost heeft maar nog niet helemaal. Vandaar mijn lage score die ik ingevuld heb.
Gemiddelde score: 2,9
Yarden gaat niet heel goed om met klanten. Ze beloven van alles maar komen niks na. Ik was allang klaar met betalen en ineens kwamen daar weer 2 bedragen bovenop. Toen gingen ze failliet en we weten na 1,5 jaar nog steeds niet waar we aan toe zijn. We horen ook niks.
D. Dekker
| Gemiddelde score: 2,8
Zeer negatieve ervaring met Yarden Uitvaartverzekeringen. Mijn ouders hebben deze voor me afgesloten toen ik jong was en netjes maandelijks betaald. Toen het slecht ging met Yarden is het bedrag bevroren en moesten ze zelf bezwaar maken dat ik wel... Lees verder » de polisvoorwaarden van destijds behield. Tijdens het oversluiten was het lastig contact op te nemen en moest ik mijn IBAN invullen en een automatische machtiging, terwijl alle bedragen voor de verzekering reeds betaald waren, dit heb ik onder protest gedaan. Er is niet meegedacht in mijn specifieke situatie (het geld was al binnen en ik ben een geldrisico kwam het over). Zeer bureaucratisch en onpersoonlijk. De polis is overgesloten maar ik heb geen idee waar ik nu recht op heb en of er nog vervolgkosten afgeschreven worden waar ik bezwaar voor moet maken. Ongeveer 4 maanden geleden op mijn eigen naam overgesloten. Mijn moeder zag dat haar geboortedatum verkeerd was overgenomen/opgeschreven, hierna werd haar gevraagd om een bankpasje ter bewijs (maar hier staat geen geboortedatum op) na vele belletjes en mailtjes later is het opnieuw aangepast naar de juiste situatie. Zeer ontevreden dus.
Gemiddelde score: 2,8
Yarden heeft de voorwaarden veranderd. In een geld bedrag. In de oude voorwaarden was het een natura polis, zonder een geld bedrag. Daarom ben ik bezig samen met andere gedupeerden, actie te ondernemen.
Gemiddelde score: 2,6
Naast onze overlijdenspolissen bij een andere maatschappij hebben wij ook een naturapolis afgesloten bij Yarden waarbij alles is en wordt geregeld. Maar wat blijkt, dat de gedupeerden straks bij moeten betalen op de crematie / begrafenis. Onder het... Lees verder » mom van, wij kunnen niet meer dat leveren wat er toen is afgesproken in de polis omdat alles duurder is geworden. Ik heb daar andere gedachten bij. Ik heb daar een schrijven over gehad van Yarden en heb daar vragen over gesteld via de mail, maar geen antwoord. Na diverse mailtjes eindelijk een kort antwoord waar ik niet veel mee opschoot want dat wist ik al. Je moet ongeveer 10% van de totale kosten bij betalen. Schandalig Kortom, ik zie het wel als het zo ver is. Ik/wij zullen heus wel in de oven en op het strooiveldje belanden.
Stander
| Gemiddelde score: 2,5
Yarden is zeer onduidelijk over wat wel of niet verzekerd is en gaat er gemakshalve maar vanuit dat iedereen onder de nieuwe polisvoorwaarden valt. Wijzelf hebben de verzekering ruim 30 jaar geleden al afgesloten bij de voorgangers van Yarden zoals... Lees verder » AVVL. Destijds is beloofd dat de overname originele polisvoorwaarden zouden blijven gelden, dat gebeurt dus niet.
Gemiddelde score: 2,3
Bij mijn geboorte, en later, bij de geboorte van onze kinderen hebben wij een uitvaartverzekering afgesloten bij Yarden. In ons gezin hebben wij er 5 voor ons hele gezin. Nu wil Yarden voor de tweede maal eenzijdig de voorwaarden voor de verzekering... Lees verder » wijzigen zodat er alsnog moet worden bijbetaald bij een uitvaart. Dit is tegen de afspraken in die wij ooit gemaakt hebben met de AVVL. Het zou een natura all-in verzekering zijn en nu het door wanbeleid even tegenzit, moeten wij bijbetalen. Ik voel mij grotendeels bedrogen en zal dan ook nooit meer een dergelijke verzekering afsluiten. Afkoop heeft in ons geval geen zin omdat wij slechts een fractie van de waarde terug krijgen. Yarden zijn dieven!
Gemiddelde score: 2,0
Het lukte mij niet om in te loggen, en ik kreeg geen bevredigend antwoord hierover. Bovendien ben ik boos op Yarden vanwege de veranderingen in de verzekering.
G. Zweers
| Gemiddelde score: 1,7
Zeer teleurgesteld in Yarden na omzetting van mijn in 1975 afgesloten pakketpolis naar een sommenpolis.
Gemiddelde score: 1,0
Yarden heeft voor ons gezin tussentijds de afspraken veranderd. Dus ik zou deze verzekering niemand durven adviseren.
H.Couveld
| Gemiddelde score: 1,0
Vel mij belazerd door Yarden, veel premies betaald, nu zijn zij in de financiële problemen gekomen en is mijn uit te keren bedrag bij overlijden veel lager geworden. Wil je afkopen krijg je een drol prijs terug, waardeloos.
Gemiddelde score: 1,0
Yarden naait je een oor aan! De polis wordt opengebroken vanuit hun kant en opeens moet je meer gaan betalen. Er is genoeg geld, maar ja de directie enz. moeten natuurlijk wel hun topsalaris blijven behouden, schande.